DAN Aquatic Oxygen Instructeursopleiding

De opleiding DAN Aquatic Oxygen richt zich puur op niet-duikende watersporters en zwemmers en op de voor- en nadelen van zuurstoftoediening bij watersporters.

U kunt hier een grote rol in spelen als instructeur!

Onderwijsfilosofie

DAN cursussen zijn ontwikkeld door een team van artsen, (duik)medisch specialisten en onderwijsdeskundigen. Een paar van de opleidingen zijn speciaal ontwikkeld voor duikers, terwijl andere, zoals de Reanimatie (BLS) en de Eerste Hulp (First Aid) en Aquatic Oxygen provider cursus zich richten op een groter publiek.

DAN Training is van mening dat u de opleiding Aquatic Oxygen niet alleen doet voor het diploma maar ook voor de kennis en het zelfvertrouwen dat hulp daadwerkelijk geboden kan worden. Daarom bestrijkt iedere gespecialiseerde DAN cursus een specifiek gebied van de Eerste Hulp en is deze modulair opgebouwd.

DAN opleidingen hanteren een vaste structuur met een theorie-onderdeel, een aantal vaardigheden en een praktisch en theoretisch examen. Als instructeur wordt u erop getraind om dit volgens de richtlijnen van DAN te mogen en kunnen onderwijzen.

Certificering

De opleiding wordt afgesloten met het certificaat DAN Aquatic Oxygen Instructeur dat wordt afgegeven door DAN Europe.

Na afronding van de opleiding schrijft u zich in bij DAN Europe en wordt u aangemerkt als instructeur. Hierna kunt u zelfstandig DAN Provider opleidingen gaan geven en de certificaten voor uw cursisten aan te vragen bij DAN Europe.

Inhoud DAN Aquatic Oxygen Instructeursopleiding

Tijdens de instructeursopleiding wordt een stuk didactiek behandeld: De wijze van trainen, het geven van vaardigheidsonderwijs en natuurlijk de wijze van examineren.

Ook wordt er tijdens de opleiding een volledig opleidingspakket ter beschikking gesteld om direct van start te kunnen.

Daarbij wordt de volgende vakinhoud behandeld:

  • Beschrijf de rol en functie van het hart en vaatsysteem en het ademhalingssysteem.
  • Beschrijf de meest voorkomende ongevallen in zwembadomgevingen
  • Beschrijf de mechanismen achter verdrinking
  • Begrijp de voordelen van zuurstof bij verdrinkingsongevallen
  • Demonstreer het in werking stellen van de zuurstofset
  • Benoem de mogelijke problemen met zuurstof toediening
  • Demonstreer het toedienen van zuurstof.

Commerciële kansen

De opleiding DAN Aquatic Oxygen Provider richt zich op niet-duikende watersporters en toezichthouders op watersport en behandeld het toedienen van zuurstof aan gewonde zwemmers of watersporters.

Het aanbieden van deze opleiding aan watersportorganisaties of aan kant zittende ouders is een goede commerciële kans.

In-company

Ook in-company instructeursopleidingen zijn mogelijk. Met name duikverenigingen laten vaak meerdere DAN instructeurs als groep opleiden bij IRP Training zodat ze hun eigen providers kunnen gaan trainen.

Wat kan IRP Training voor u betekenen?

IRP Training is DAN Business Partner centrum.

Dat betekent dat u bij IRP alle instructeursopleidingen kunt volgen, maar ook de materialen kunt bestellen tegen een scherpe prijs. IRP ondersteunt u hierin van begin tot einde. 

Meer weten over wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!