Algemeen

De Cursus DAN AED Provider is bedoeld om het algemene duik- en gekwalificeerd niet-duikpubliek te trainen en op te leiden in de technieken van het gebruik van een Automatische Externe Defibrillator (AED) bij slachtoffers van een hartstilstand. Bovendien geeft deze cursus een herhaling van de technieken bij levensreddend handelen. Dit programma biedt ook een uitstekende gelegenheid voor ervaren duikers en instructeurs om hun opleiding uit te breiden.

U kunt deze cursus ook onderwijzen!

Onderwijsfilosofie

DAN Training is van mening dat u de opleiding AED niet alleen doet voor het diploma maar ook voor de kennis en het zelfvertrouwen dat hulp daadwerkelijk geboden kan worden. Daarom bestrijkt iedere gespecialiseerde DAN cursus een specifiek gebied van de Eerste Hulp en is deze modulair opgebouwd.

DAN opleidingen hanteren een vaste structuur met een theorie-onderdeel, een aantal vaardigheden en een praktisch en theoretisch examen. Als instructeur wordt u erop getraind om dit volgens de richtlijnen van DAN te mogen en kunnen onderwijzen.

Certificering

De opleiding wordt afgesloten met het certificaat DAN AED Instructeur dat wordt afgegeven door DAN Europe.

Na afronding van de opleiding schrijft u zich in bij DAN Europe en wordt u aangemerkt als instructeur. Hierna kunt u zelfstandig DAN Provider opleidingen gaan geven en de certificaten voor uw cursisten aan te vragen bij DAN Europe.

Inhoud DAN AED Instructeursopleiding

Tijdens de instructeursopleiding wordt een stuk didactiek behandeld: De wijze van trainen, het geven van vaardigheidsonderwijs en natuurlijk de wijze van examineren.

Ook wordt er tijdens de opleiding een volledig opleidingspakket ter beschikking gesteld om direct van start te kunnen.

Daarbij wordt de volgende vakinhoud behandeld:

  • De waarschuwingstekenen van een plotselinge hartstilstand te herkennen
  • Levensreddende handelingen uit te voeren terwijl de automatische externe defibrillator klaargezet wordt
  • Levensreddende handelingen uit te voeren met een AED
  • Zorgen voor en onderhouden van een AED

Commerciële kansen

De DAN AED is een beginnerscursus, bedoeld om het algemene duik- en geïnteresseerd niet-duik publiek op te leiden om de waarschuwingstekens van een plotselinge hartstilstand beter te herkennen, eerste hulp te verlenen met gebruik van levensreddende handelingstechnieken en een Automatische Externe Defibrillator te gebruiken.

De veel deelnemers aan de DAN AED opleiding zijn ook geïnteresseerd in meerdere opleidingen zoals BLS of eerste hulp.

In-company

Ook in-company instructeursopleidingen zijn mogelijk. Met name duikverenigingen laten vaak meerdere DAN instructeurs als groep opleiden bij IRP Training zodat ze hun eigen providers kunnen gaan trainen.

Wat kan IRP Training voor u betekenen?

IRP Training is DAN Business Partner centrum.

Dat betekent dat u bij IRP alle instructeursopleidingen kunt volgen, maar ook de materialen kunt bestellen tegen een scherpe prijs. IRP ondersteunt u hierin van begin tot einde. 

Meer weten over wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!