DAN Neuro Instructeursopleiding

On-Site Neurological Assessment for Divers, is een programma voor gevorderden dat extra training biedt aan diegenen die met succes de DAN Oxygen First Aid for Scuba Diving Injuries cursus hebben afgerond. Het werd ontwikkeld om DAN Oxygen Providers op te leiden in hoe de on-site neurologische beoordeling voor duikers uit te voeren voor een snellere opschaling na decompressieongevallen. Bij IRP Training kunt u deze instructeursopleiding volgen.

Onderwijsfilosofie

DAN Training is van mening dat u de opleiding Neurologic Assessment niet alleen doet voor het diploma maar ook voor de kennis en het zelfvertrouwen dat hulp daadwerkelijk geboden kan worden. Daarom bestrijkt iedere gespecialiseerde DAN cursus een specifiek gebied van de Eerste Hulp en is deze modulair opgebouwd.

DAN opleidingen hanteren een vaste structuur met een theorie-onderdeel, een aantal vaardigheden en een praktisch en theoretisch examen. Als instructeur wordt u erop getraind om dit volgens de richtlijnen van DAN te mogen en kunnen onderwijzen.

Certificering

De opleiding wordt afgesloten met het certificaat DAN Neurologic Assessment Instructeur dat wordt afgegeven door DAN Europe.

Na afronding van de opleiding schrijft u zich in bij DAN Europe en wordt u aangemerkt als instructeur. Hierna kunt u zelfstandig DAN Provider opleidingen gaan geven en de certificaten voor uw cursisten aan te vragen bij DAN Europe.

Inhoud DAN Neurologic Assessment Instructeursopleiding

Tijdens de instructeursopleiding wordt een stuk didactiek behandeld: De wijze van trainen, het geven van vaardigheidsonderwijs en natuurlijk de wijze van examineren.

Ook wordt er tijdens de opleiding een volledig opleidingspakket ter beschikking gesteld om direct van start te kunnen.

Daarbij wordt de volgende vakinhoud behandeld:

 • De kennis van de waarschuwingstekenen van een duiknoodgeval op te halen
 • Te herkennen wanneer het juist is om een neurologische beoordeling ter plaatse uit te voeren.
 • Een neurologische beoordeling ter plaatse uit te voeren
 • De veel voorkomende waarschuwingstekenen van decompressieongeval begrijpen en identificeren
 • Een duikgeschiedenis afnemen om vast te stellen of het juist is om een volledige neurologische beoordeling ter plaatse uit te voeren
 • Een On-Site Neurological Assessment leitje gebruiken om een volledige neurologische beoordeling ter plaatse uit te voeren
 • Herhaling decompressieongeval
 • Het doel van een neurologische beoordeling ter plaatse
 • De vijf gebieden beoordeeld als onderdeel van de neurologische beoordeling te plaatse zin onder andere:
  • Mentale functie
  • Hersenzenuwen
  • Motorische functie (kracht)
  • Gevoelsfunctie
  • Evenwicht en coördinatie

Commerciële kansen

Nadat u instructeur bent geworden bent u er klaar voor om de opleiding DAN Neurologic Assessment Provider te gaan onderwijzen. De opleiding wordt wereldwijd erkend en biedt daardoor ook kansen. Met het certificaat DAN Instructeur Neurologic Assessment zult u direct de voorkeur genieten indien u les wilt gaan geven bij een buitenlandse duikschool.

Dan On-Site Neurological assessment (kort: “Neuro”) is een programma voor gevorderden dat extra training biedt aan diegenen die met succes de DAN Oxygen First Aid for Scuba Diving Injuries cursus in de laatste twee jaar (24 maanden) hebben afgerond. Als docent kunt u deze module goed meeverkopen aan kandidaten van andere DAN opleidingen.

In-company

Ook in-company instructeursopleidingen zijn mogelijk. Met name duikverenigingen laten vaak meerdere DAN instructeurs als groep opleiden bij IRP Training zodat ze hun eigen providers kunnen gaan trainen.

Wat kan IRP Training voor u betekenen?

IRP Training is DAN Business Partner centrum.

Dat betekent dat u bij IRP alle instructeursopleidingen kunt volgen, maar ook de materialen kunt bestellen tegen een scherpe prijs. IRP ondersteunt u hierin van begin tot einde. 

Meer weten over wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!