Heftruckinstructeur

Conform artikel 7 van de arbowet is elke werkgever gebonden aan het bieden van voldoende opleiding om een heftruck te mogen besturen.

Dit geeft een grote verantwoording aan de docent om goed getrainde heftruckchauffeurs af te leveren en op te leiden volgens een krachtige lesmethode.

De opleiding Heftruck Instructeur voorziet hierin en biedt u alle tools en kennis om als kandidaat-instructeur een aantal stagedagen te draaien. Na het afronden van deze stagedagen vraagt u de audit aan waarna u uzelf CIBOT gecertificeerd Heftruck instructeur mag noemen.

Tijdens de opleiding wordt de heftruck, reachtruck en EPT behandeld.

IRP Training voorziet u als deelnemer van een volledig lespakket met onder andere presentaties, lesmaterialen, beeldmateriaal om direct goed onderbouwd aan de slag te kunnen.

Programma

De instructeursopleiding Heftruck en Reachtruck heeft diverse facetten die aan bod komen.

Inhoudelijk

  • Theorie veiligheid
  • Theorie heftruck, reachtruck en EPT
  • Controle heftruck
  • Opstarten heftruck
  • Oefeningen en training
  • Afnemen van examens

Didactiek

  • Didactische modellen
  • Feedback geven
  • Lesplannen

Certificeringsmogelijkheden

IRP Training is bij CIBOT aangesloten als Course Development partner en verzorgt de CIBOT gecertificeerde opleiding tot Instructeur Heftruck, Reachtruck en EPT.

Na afronding van de basisopleiding loopt de kandidaat-instructeur stage bij een tweetal opleidingen waarbij de fijne kneepjes van het vak aangeleerd worden. Na dit traject succesvol voltooid te hebben bent u méér dan in staat om een kwalitatieve opleiding heftruck te geven en mag u uzelf gecertificeerd instructeur heftruck noemen.

Ook voldoet u aan alle eisen voor de Code95 opleidingen heftruck

De docenten-opleiding VCA zorgt voor een nog verdere verdieping op gebied van veiligheid en is een welkome aanvulling.

Commerciële kansen na opleiding

Bij veel bedrijven kunt u solliciteren en uw certificaat heftruckinstructeur opent hierbij nieuwe deuren. Met het certificaat Instructeur heftruck heeft u ook direct toegang tot de examens, lesmaterialen en het aanvragen van certificaten nadat u het examen hebt afgenomen.

Veel heftruckchauffeurs hebben ook behoefte aan BHV en VCA opleidingen. Het volgen van deze instructeursopleidingen maken u nog interessanter als heftruck instructeur!

Interesse?

Voor passend advies neemt u contact met ons op.

De opleiding wordt meerdere keren per jaar gegeven. In-company behoort tot de mogelijkheden. Geïnteresseerd in een opleiding tot heftruck-instructeur bij één van de grootste opleidingscentra van instructeurs in de branche? Neem contact op!