Docentopleiding Verkeersregelaars

Er is in Nederland een groot tekort aan verkeersregelaars.

Mede daarom staat de opleiding tot verkeersregelaar op de kansen-beroepenlijst van het UWV, waardoor er subsidie kan worden aangevraagd voor deze opleiding.

Een goed getrainde verkeersregelaar is van groot belang voor de doorstroming en veiligheid op de weg. Wanneer de juiste technieken gebruikt worden,  zal hij of zij er voor zorgdragen dat weerstand van weggebruikers wordt voorkomen en de doorstroom voorspoedig zal verlopen. Houding, uitstraling en vriendelijkheid zijn hierin van essentieel belang.

Het opleiden van verkeersregelaars is niet altijd makkelijk. De verkeersregelaars gaan immers – vaak voor het eerst in hun leven – een drukke kruising op en zullen deze zelfstandig moeten regelen terwijl er geen mogelijkheid is tot “droog” oefenen. Voor de instructeur is dit een zeer uitdagende en verantwoordelijke taak, maar met de juiste technieken is een verkeersregelaar al snel in staat om zelfstandig en veilig de kruising te regelen. Deze technieken zijn zeer belangrijk en worden uitvoerig behandeld bij de instructeursopleiding van IRP Training.

Het vak van verkeersregelaars docent is zeer uitdagend en velen krijgen er positieve energie van om de deelnemers snel enthousiast aan het werk te krijgen!

Tijdens de opleiding tot Instructeur Verkeersregelaar krijgt u een volledig lespakket, met onder andere presentaties, lesmaterialen, beeldmateriaal om direct goed onderbouwd aan de slag te kunnen.

Inhoud van de opleiding

De instructeursopleiding Verkeersregelaar heeft diverse facetten die aan bod komen.

Inhoudelijk

 • Onderwijs van statisch regelen
 • Onderwijs van dynamisch regelen
 • Opstarten van een beginnende verkeersregelaar
 • Regelen van een complexe kruising
 • Veiligheidsaspecten tijdens de opleiding
 • Administratieve procedures examinering en opleiding
 • Agressiepreventie

Didactiek

 • Didactische modellen
 • Feedback geven naast de kruising
 • Feedback geven op de kruising
 • Lesplannen

Certificeringsmogelijkheden

De  opleiding tot docent verkeersregelaar is extern gecertificeerd. De kwaliteit is dus geborgd!

Na afronding van de basisopleiding loopt de kandidaat-instructeur stage bij een tweetal opleidingen waarbij de fijne kneepjes van het vak aangeleerd worden. Na dit traject succesvol voltooid te hebben bent u méér dan in staat om een kwalitatieve opleiding verkeersregelaar te geven, en mag u uzelf gecertificeerd instructeur verkeersregelaar noemen.

De docenten-opleiding VCA zorgt voor een nog verdere verdieping op gebied van veiligheid en is een welkome aanvulling.

Commerciële kansen na opleiding

In verband met het grote tekort aan verkeersregelaars is er een grote markt van nog te trainen verkeersregelaars. Er zijn veel bedrijven die staan te springen om instructeurs: uw certificaat verkeersregelaarsinstructeur opent hierbij nieuwe deuren.

Veel verkeersregelaars hebben ook behoefte aan BHV en VCA opleidingen. Om uzelf nog aantrekkelijker te maken als instructeur is het het volgen van deze instructeursopleidingen een goede aanvulling op uw dienstverlening.

Interesse?

Voor passend advies neemt u contact met ons op.

De opleiding wordt meerdere keren per jaar gegeven. In-company behoort tot de mogelijkheden. Geïnteresseerd in een opleiding tot verkeersregelaar-instructeur bij het grootste opleidingscentra van VKR-instructeurs in de branche? Neem contact op!